Loading

Lezajevi

Kotrljajući ležajevi

Kotrljajući ležajevi u suštini se sastoje od spoljašnjeg i unutrašnjeg prstena sa integrisanom kotrljajućom stazom. Kotrljajući elementi su raspoređeni između spoljašnjeg i unutrašnjeg prstena po kotrljajućoj stazi. Kotrljajući elementi mogu da budu u obliku lopte,cilindra,igle,kounusno-valjkasti ili bačvasti.

Lezajevi

Klizni ležajevi

Schaeffler grupa proizvodi širok opseg visoko kvalitetnih kliznih ležajeva u okviru INA bredna. Ovo uključuje klizne čaure sa ELGOTEX® i ELGOGLIDE® kao i metal/polimer kompozitne klizne ležajeve. Tu je takođe dokazan opseg ELGES sferičnih kliznih ležajeva. To znači da iz opsega ovog proizvođača možemo da ponudimo klizni ležaj za svaku aplikaciju.

Lancani sistemi

Lančani sistemi (lanac - lančanik)

Kroz INA brend lančanih sistema (sistem lančanik - lanac) nudimo najrasprostranjeniji način prenosa snage na industrijskim i poljoprivrednim mašinama kao i transportnim sistemima. INA sistemi lanaca omogućuju kompezaciju izduženja lanaca (nastala u toku rada) i poboljšavaju rad sistema pri većim opterećenjima i brzinama.

Tockici za vodjenje

Točkići za vođenje - Rolnice

Rolnice se sastoje od jednostrukog ili dvostrukog reda točkića sklopljenih na osovinu. Točkići se sastoje od debelozidnih prstena sa profilisanom spoljašnošću i kaveza sa igličastim ili cilindričnim valjčićima.